Urheilun ilo – Aktia luomassa urheilun iloa nuorista itsensä haastajiin
Urheilugaalan teemana nähdään tammikuussa urheilun tuoma riemu ja ilo. Haluamme kääntää katseet tulevaan ja iloita, että olemme päässeet takaisin liikuntaharrastustemme ja urheilun pariin.
Urheilugaalan teemana nähdään tammikuussa urheilun tuoma riemu ja ilo. Haluamme kääntää katseet tulevaan ja iloita, että olemme päässeet takaisin liikuntaharrastustemme ja urheilun pariin. Myös Urheilugaalan yhtistyökumppanit ovat luomassa urheilun iloa monin eri tavoin. Oli sitten kyse työpaikkaliikunnasta, yksilöistä, seuroista, huippu-urheilusta tai nuorista. Tässä Urheilun ilo -sarjassa pääsemme tutustumaan paremmin miten Urheilugaalan yhteistyökumppanit ovat mukana urheilussa ja mitä he mahdollistavat kumppanuuksillaan.
Aktia tukee urheilua ja luo urheilun iloa monella eri tavalla. Henkilöstötasolla työntekijöitä kannustetaan liikkumaan ja itsenäiset Aktia säätiöt tukevat liikuntaa eritavoin. Aktia on mukana myös sponsoroimassa muun muassa NJK-purjehdusseuraa ja Dicken-käsipalloseuraa. Ovatpa he lähteneet mukaan myös Two Rowing Finns -soutajakaksikon hurjaan Atlantin ylitys -haasteeseen.
”Inspiroimme henkilöstöämme liikuntaan urheiluyhteisöidemme ja niihin tuotettujen sisältöjen kautta. Tuomme urheiluprojektit osaksi henkilöstöämme,” kommentoi Aktian henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Carola Nilsson.
Nilsson hakee myös itse uusia oivalluksia ja onnistumisen tunteita urheilun kautta. Hän on innostunut nelikymppisenä opettelemaan lumilautailun salat ja retkiluistimet ovat ahkerassa käytössä. Jotta urheilu voi tuottaa iloa laajemmin, täytyy liikunnan tulla osaksi arkea, myös ilman huippu-urheiluun tähtäämistä. Urheilussa kohdatut haasteet ja onnistumiset peilaavat usein myös suoraan työmaailmamme.
”Henkilökohtaisesti urheilun ilo tulee hymyn kautta. Matkanvarrella voi tapahtua mitä vaan, mutta lopputulos on se mikä palkitsee. Iloa tuo varsinkin se, että voittaa itsensä ja haastaa itseään jollakin sellaisella asialla, jossa epävarmuus on alussa läsnä. Onnistuminen yksilönä tai yhdessä joukkueena antaa paljon energiaa. Nämä ovat myös asioita, joita yritän johtajuudessa tuoda esille. Ilo on iso asia työympäristössä ja positiivinen ilmapiiri työntekijöiden ja asiakkaiden keskuudessa tuottaa parempaa tulosta,” jatkaa Nilsson.
Atlantin yli – 4800 kilometriä, arviolta 40-50 päivää soutaen
Two Rowing Finns on tuttu näky, kun puhutaan urheilun tuomista haasteista ja itsensä ylityksistä. Kaksikko Markus Mustelin ja John Blässar ovat hakeneet pelottomasti äärirajojaan. On ollut pitkiä vaelluksia ja maratoneja, mutta nyt kaksikko on aivan uuden haasteen edessä. Joulukuussa he starttaavat soutukilpailun Kanarian saarilta Karibialle.
”Olemme kohta kaksi vuotta valmistautuneet tätä suoritusta varten. Valmistautuminen on vaatinut paljon jo pelkästään tulevan suorituksen kartoittamista. Matka on ollut urheilun ja kuntoilun lisäksi tekniikkaa, paljon harjoitustunteja veneessä, uuden oppimista ja tietysti tällainen projekti vaatii myös yhteistyökumppaneita,” kertoo Markus Mustelin.
”Aktian kanssa tehdyissä sisällöissä on saatu Carola mukaan aina kuntosalilta veneeseen, ” naurahtaa Mustelin
Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkkä itsensä haastaminen, vaan taustalla on myös hyväntekeväisyyskampanja Itämeren puolesta. Atlantin ylityksellä kerätään varoja ja näkyvyyttä sille työlle mitä John Nurmisen säätiö ja Pidä saaristo siistinä -järjestö tekevät Itämeren puolesta.
Mitä sitten urheilu merkitsee Mustelinille, joka pitää itsensä haastamisesta? Liikuntaa mies on aina harrastanut ja pitänyt kropan liikkeessä, oli kyse sitten luonnossa liikkumisesta, tyttären kanssa salilla treenaamisesta tai tennispelistä pojan kanssa. Huippu-urheiluksi ei Mustelin ole omaa liikkumistaan koskaan laskenut, vaikka viimeiset 20 vuotta tavoitteena on ollut joka vuosi soutaa Sulkavan Suursoudut.
”Liikkuminen on ollut aina osa arkipäivää. Itsensä ylittäminen ja aina urheilun tuoma pieni kilpailu tuottavat pelkkää iloa. Kuitenkin hyvin yksinkertaiset asiat saavat nämä hyvät tunteet liikkeelle. Urheilun ei aina tarvitse olla niin järjestettyä. Joskus voi vain ottaa lenkkarit jalkaan ja lähteä liikkumaan luontoon yksin tai yhdessä,” muistuttaa Mustelin.
Tutustu paremmin Two Rowing Finns -projektiin ja seuraa soutajakaksikon matkaa täältä:
https://tworowingfinns.fi
Julkaistu 03.12.2021