Esittelyssä Urheilugaalan menu - ”Klassista ranskalaista ruokaa vantaalaisella twistillä”
Keittiöpäällikkö Sami Toijanen on jälleen loihtinut Urheilugaalaan suussa sulavan menun oikeana kätenään keittiömestari Jarno Wallenius.
Tämän vuoden menussa katse kääntyy jo hieman tulevaan urheiluvuoteen ja tuleviin Pariisin olympialaisiin. Gaalaillallisen toteuttaa ja tarjoilee Red Events Restaurants Oy.
”Olin kesällä lomalla Pariisissa ja näin isot mainokset tulevista olympialaisista. Tämä oli erittäin luonnollinen yhdistää myös Urheilugaalaan. Siitä lähti sitten idea klassisesta ranskalaisesta ruuasta pienellä vantaalaisella twistillä”, kertoo Toijanen.
Alkuruuaksi tarjoillaan Tarte a l`Oignon eli kolmen sipulin quiche. Mukana maa-artisokkaa kahdella tapaa, kreeminä, sekä paahdettuna. Balsamicoa hieman happoa tuomaan annokseen.
Pääruokana liha-annoksessa takinoitua härän rilletteä, eli niskaa, rintaa ja vähän paistia. Tämän kanssa bourbon vaniljalla maustettua palsternakkapyreetä. Lisäksi Kasvis- linssiraguta, sekä punaviinikastikepohjainen tumma veriappelsiini kastike.
Kasvisvaihtoehdossa hernerillette, jossa on käytetty pinjansiementä ja tomaattia ja pyöritelty seesaminsiemenillä. Lisukkeena vegaaninen palsternakkapyre ja kasvis- linssiraqu. Kastikkeena oikein klassinen ranskalainen porkkana velouté- kastike.
Jälkiruokana suussa sulava Pear Flan Bourdaloue. Menussa lasiin kasattuna Frangipane kakkua, caramelli päärynää mantelivaahdon ja macaronsin kera.
Tutustu alta myös vegaaniseen menuun.
Menu
Alkuruoka L, G
Tarte a l`Oignon
Kolmen sipulin quiche
Maa-artisokkaa kahdella tapaa
Pääruoka L
Taikinoitua härän rilletteä
Tumma veriappelsiinikastike
Bourbon vaniljalla maustettua palsternakkapyreetä
Kasvis- linssiragu
Jälkiruoka L, G
Frangipane kakkua
Caramelli päärynää
Mantelikermaa
Macaron
Kasvisruokavaihtoehto
Alkuruoka L, G
Tarte a l`Oignon
Kolmen sipulin quiche
Maa-artisokkaa kahdella tapaa
Pääruoka M,G, VEG
Herne- pinjansiemen "rillette"
Porkkana velouté- kastiketta
Kasvis- linssiraqua & palsternakkapyrettä
Jälkiruoka L, G
Frangipane kakkua
Caramelli päärynää
Mantelikermaa
Macaron
Vegaaniruokavaihtoehto
Alkuruoka M, G, VEG
Yrtti- tartaletti & maa-artisokkaa kahdella tavalla
Pääruoka M,G, VEG
Herne- pinjansiemen "rillette"
Porkkana velouté- kastiketta
Kasvis- linssiraqua & palsternakkapyrettä
Jälkiruoka M,G,VEG
Omenakreemia & Calvadoksella maustettua omenakompottia
Julkaistu 14.11.2023