Yhteistyökumppanit

 • Ilta-Sanomat - Urheilugaala
 • OP Ryhmä - Urheilugaala
 • Veikkaus - Urheilugaala
 • Helsinki - Urheilugaala
 • Lippu.fi - Urheilugaala
 • Kultajousi - Urhielugaala
 • Yle - Urheilugaala
 • Olympiakomitea - Urheilugaala
 • Paralympiakomitea - Urheilugaala
 • StaffPoint - Urheilugaala
 • Stopteltat - Urheilugaala
 • Tagomo Digital - Urheilugaala
 • ClearChannel - Urheilugaala
 • 10.fi - Urheilugaala
 • Creative Technology Finland - Urheilugaala
 • Kuntaliitto - Urheilugaala
 • Floramore - Urheilugaala
 • Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO - Urheilugaala
 • Urheilutoimittajain Liitto - Urheilugaala
 • Sponsor Insight - Urheilugaala

Urheilun ilo: OP Ryhmä sytyttämässä urheilun ja liikunnan kipinää lapsiin ja nuoriin

Urheilugaalassa tänä vuonna korostamme urheilun tuomaa iloa meidän kaikkien elämään. Urheilu on täynnä tunnetta, ja sitä tunnetta ja iloa haluamme tänäkin vuonna elää yhdessä. Myös Urheilugaalan yhteistyökumppanit ovat luomassa urheilun iloa monin eri tavoin. Oli sitten kyse työpaikkaliikunnasta, yksilöistä, seuroista, huippu-urheilusta tai nuorista. Tässä Urheilun ilo -sarjassa pääsemme tutustumaan paremmin kuinka yhteistyökumppanimme ovat mukana urheilussa.

OP Ryhmä tukee laajasti lasten, nuorten ja aikuisten urheilua: osuuspankit ympäri Suomen tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa, ja Pohjola Vakuutus toimii yli 80 lajiliiton kumppanina. Kumppaniseuroissa ja lajiliitoissa harrastajia ja kilpailijoita löytyy kaikista ikäluokista, kaikilta eri tasoilta. Lisäksi osuuspankkien järjestämissä Hippo-kisoissa kymmenet tuhannet lapset saavat vuosittain kipinän liikuntaan.

 

Yksi paikallisista tukijoista on OP Tampere, jonka ensisijainen tavoite on nuorten ja lasten kannustaminen liikkumiseen. Myös Tampereella Osuuspankin HIPPO-Viikkokisat ovat tuttu näky.

”Kesällä Ratinassa nuoret pääsevät kisaamaan viikoittain Tampereen Pyrinnön kanssa järjestettäviin Hippo-kisoihin ja myös talvella Hippo-hiihtoihin. Vuosittain liikutamme tuhansia lapsia ja nuoria”, kertoo OP Tampereen henkilöstö-, viestintä- ja markkinointivastaava Tarja Sara.

 

Myös paikallisten urheiluseurojen tukeminen on tärkeää OP Tampereelle. Mukana on suuria seuroja kuten Ilves, Tappara ja Tampereen Pyrintö, kuin myös pienempiä urheiluseuroja.

”Haluamme tukea perheiden arkea paikallisesti urheilussa lajista tai seuran koosta riippumatta. Sitä kautta vaikutamme myös yhteiskunnallisesti. Emme laske omaa hyötyämme tästä euroissa vaan ympäröivän yhteisön elinvoimaisuutena ja hyvinvointina. Kannustamme nimenomaan terveeseen elämään ja hyvinvointiin”, kommentoi Sara.

 

Tätä samaa hyvinvointia OP Tampere herättää myös työntekijöissään. Liikuntakerho liikuttaa vapaa-ajalla henkilökuntaa ja työn lomassa liikuntasovellus herättelee kaksi kertaa päivässä liikkumaan työpisteeltä.

”Monena vuonna meillä on ollut myös henkilökunnan liikuntahaaste. Urheiluhenkisyys näkyy henkilöstössä ja meillä on paljon urheilijoita ja myös entisiä urheilijoita työntekijöinä. Tietysti kun ollaan täällä Tampereen seudulla, niin jääkiekko on vakioaihe, että voittaako Ilves vai Tappara”, naurahtaa Sara.

”Kyllä urheilu ja liikunta ovat työntekijöiden parissa osa OP:n henkeä. Olemme myös fyysisiä olentoja. Emme elä vain aivojen kautta, vaan meidän täytyy pitää huolta hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Yhdessä liikkuminen vahvistaa myös yhteisöllisyyttä.”

 

 

Tampereen Pyrintö luomassa yhteisöllisyyttä, elämyksiä ja kohtaamisia

 

Yksi OP Tampereen tukemista seuroista on Tampereen Pyrintö. Se on vuodesta 1896 toiminut yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista yleisseuroista. Sillä on kahdeksan aktiivista lajia, joista suurimmat ovat cheerleading, koripallo, yleisurheilu ja suunnistus. Lisäksi lajikirjosta löytyvät hiihto, mäkihyppy, pikaluistelu ja painonnosto. Tärkeinä arvoina toimivat yhteisöllisyys, elämyksellisyys ja vastuullisuus.

”Haluamme olla vahva kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävä seura ja edistää laaja-alaisesti seuratoimintaa. Haluamme tarjota kokonaisvaltaisia urheilija- ja pelaajapolkuja ja sitä kautta edistää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Urheiluseuratoimintakin on laajimmillaan melkoista yhteiskuntavaikuttamista”, kertoo Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen.

 

Pyrintö onkin Suomessa huippu-urheilun osalta lajiliittojen eri mittareilla kolmen kärjessä. Seurasta löytyy kolme Tokion olympiakävijää ja vahvaa menestystä kilpa- ja huippu-urheilussa on nähty myös suunnistuksen, painonnoston, koripallon kuin yleisurheilunkin osalta.

”Nuoret saavat esikuvia seuran omista urheilijoista ja kyseessä ei tarvitse olla edes se terävin kärkiurheilija. Teemme myös kummiurheilijatoimintaa, jolloin seuran junnut pääsevät oikeasti tapaamaan omia idoleita”, kertoo Hakanen.

 

Tapahtumia järjestetään pienemmistä lähiliikunta-tapahtumista aina nuorten yleisurheilun MM-kisoihin. Pyrintö on järjestänyt myös kolme kertaa Suomi-Ruotsi-maaottelun.

”Mikään ei toimi kuitenkaan ilman meidän vapaaehtoisia. Meidän toimintaamme osallistuu noin 1500 vapaaehtoista vuosittain. Seuran sisällä onkin kasvanut vahva side ja yhteisöllisyys. Luomme yhdessä elämyksiä. Oli kyseessä perustreenit tai suuri tapahtuma”, muistuttaa Hakanen.

 

Tämä vahva tekeminen on tuonut myös palkintoja, kuten Urheilugaalassa Vuoden seura 2020 -palkinnon ja 71 vuoden jälkeen Kalevan maljan.

”Olemme seurana valtavan ylpeitä näistä saavutuksista, kuten myös kaikkien urheilijoidemme saavutuksista. Tämä on lisännyt jo hyvin menevää jaostojen välistä yhteistyötä. Nämä huomioimiset tekivät meistä entistä yhtenäisemmän yleisseuran”, kertoo Hakanen.

 

Terveisinä Urheilugaalan seuraajille:

”Urheilu on kohtaamisia ja uuden kokeilua ja sen kautta oman kipinän sytyttämistä. Jokainen hetki urheilun parissa on merkityksellistä, oli kyseessä sitten yksittäinen harjoitus tai suuri kilpatapahtuma.”