Yhteistyökumppanit

  • Valio - Urheilugaala
  • Ilta-Sanomat - Urheilugaala
  • OP Ryhmä - Urheilugaala
  • Veikkaus - Urheilugaala
  • Helsinki - Urheilugaala
  • Creative Technology Finland - Urheilugaala
  • 10.fi - Urheilugaala
  • ClearChannel - Urheilugaala
  • Stopteltat - Urheilugaala
  • Coloro - Urheilugaala
  • Sponsor Insight - Urheilugaala
  • Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO - Urheilugaala
  • Lippu.fi - Urheilugaala
  • Floramore - Urheilugaala
  • Kuntaliitto - Urheilugaala
  • Urheilutoimittajain Liitto - Urheilugaala
  • Yle - Urheilugaala
  • Olympiakomitea - Urheilugaala
  • Paralympiakomitea - Urheilugaala

Urheilugaalan menumaistelu – ”klassista ranskalaista teemaa”

Urheilugaalan kumppanit kokoontuivat yhteen Helsingin Jäähallille maistelemaan ja arvioimaan illallisvieraille tarjoiltavan menun. Tänä vuonna kolmen ruokalajin illallisessa on menty puhtaasti hyvän ja maistuvan ruuan ehdoilla, korostaen klassista ranskalaista teemaa. 

Alkuruokana tarjoiltiin dijonsinapilla maustettua rapumoussea. Mukana oli pikkelöityä punasipulia ja kurkkua leikkaamaan rapumoussen rasvaisuutta. Päällä koristamassa lohenmäti, keltuaisgeeliä & valkosipuli- persilja-crostinia.

 

Pääruokana tarjoiltin ylikypsää vasikan entrecotéa, jonka päälle oli aseteltu ankkarillette. Rillette on prässätty liha tässä ankanliha, joka on ankan omalla rasvalla keitetty kiinni. Tämä pitää alla olevan vasikan mureana ja mehevänä. Lihan kaverina perunagratiinia ja tankoparsaa portviinikastikkeella.

 

Kasvisruokana tomaattinen härkis tournedos ja röstiperunaa savupaprikakastikeella. Kasvisruoka on myös täysin vegaaninen.

Fiinalissa eli jälkiruokana tarjoiltiin suklaata ja pähkinää. Klassinen suklaamousse kakku oli koristeltu maapähkinäkreemillä ja suolapähkinä-crumblella. Kyljessä täyteläiselle kakulle vadelmafluidia.