TOP5-listat julki Vuoden Valmentaja ja Vuoden Joukkue -kategorioissa

Kuva: Kaisa Häkkänen

 

Urheilutoimittajain Liiton jäsenet äänestävät Vuoden Urheilija -äänestyksen lisäksi myös Vuoden Joukkuetta ja Vuoden Valmentajaa. Urheilutoimittajain Liitto on julkistanut TOP5-listat molemmista kategorioista.

Vuoden Valmentaja -äänestyksessä TOP5-listan kärjessä ovat (aakkosjärjestyksessä) Markku Kanerva (miesten jalkapallomaajoukkueen valmentaja), Mikko Manner (jääkiekon miesten SM-kultajoukkueen Oulun Kärppien valmentaja), Petteri Nykky (salibandyn miesten MM-kultajoukkueen ja miesten SM-kultajoukkueen Classicin valmentaja), Olli Ohtonen (maastohiihtäjä Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja) ja Ahto Raska (painija Petra Ollin henkilökohtainen valmentaja).

Vuoden Joukkue -äänestyksessä TOP5-listan kärjessä ovat (aakkosjärjestyksessä) jalkapallon miesten maajoukkue, jääkiekon naisten olympiapronssijoukkue, muodostelmaluistelun maailmanmestari Marigold IceUnity, pesäpallon Suomen mestari Joensuun Maila ja salibandyn miesten MM-kultajoukkue.

Urheilugaalassa julkistetaan Urheilutoimittajain liiton valinnoista myös Vuoden Nuori Urheilija, jonka valitsee Urheilutoimittajain Liitto. Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden Urheilijan vuodesta 1947 alkaen, joten Vuoden Urheilija valitaan nyt 72. kerran.