Yhteistyökumppanit

 • Valio - Urheilugaala
 • Ilta-Sanomat - Urheilugaala
 • OP Ryhmä - Urheilugaala
 • Veikkaus - Urheilugaala
 • Helsinki - Urheilugaala
 • Lippu.fi - Urheilugaala
 • Kultajousi - Urhielugaala
 • Creative Technology Finland - Urheilugaala
 • StaffPoint - Urheilugaala
 • 10.fi - Urheilugaala
 • ClearChannel - Urheilugaala
 • Stopteltat - Urheilugaala
 • Sponsor Insight - Urheilugaala
 • Nolla - Urheilugaala
 • Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO - Urheilugaala
 • Floramore - Urheilugaala
 • Kuntaliitto - Urheilugaala
 • Urheilutoimittajain Liitto - Urheilugaala
 • Yle - Urheilugaala
 • Olympiakomitea - Urheilugaala
 • Paralympiakomitea - Urheilugaala

Korona-ajalla korostuu kaikkien vastuu tapahtumien turvallisuudessa – Stopteltat on urheilutapahtumien luottopelaaja

Urheilutapahtumien taustalla toimii iso joukko heitä, jotka mahdollistavat tapahtuma-elämyksen. Yksi näistä tapahtumien luottopelaajista on Stopteltat, joka toimittaa kaluston tapahtumiin.

Siitä mitä tapahtuisi, jos urheilua ei olisi Stopteltat sai karvaan maistiaisen koronavuonna. Urheilutapahtumat tuovat noin viidenneksen yrityksen liikevaihdosta ja koronaepidemian alkaessa viime keväänä tilauskirja pyyhkiytyi hetkessä. Yrityksen liikevaihto putosi 75 prosenttia.

”Kevät meni vähän sellaisessa usvassa, enkä suoraan sanottuna oikein edes muista miltä nopeasti muuttuneessa tilanteessa tuntui. Hetken oli neuvoton olo, mutta nopeasti sisu nousi pintaan,” muistelee Stoptelttojen myyntijohtaja Lassi Lamminpää.

Vaikeat tilanteet nostavat luovuuden äärimmilleen, ja koronapandemia on luonut monelle yritykselle uutta liiketoimintaa. Alussa koko tapahtuma-ala lamaantui, mutta nopeasti alettiin pohtia ratkaisuja tilanteessa. Stoptelttojen kalusto makasi varastoissa käyttämättömänä, mutta pian yrityksessä oivallettiin, että niitä voisi käyttää kokonaan uudella tavalla. Yritys tarttui toimeen ja alkoi muun muassa tarjota telttoja koronatestauskäyttöön sairaanhoitopiireille sekä yksityisille lääkäriasemille. Koronatestausteltoilla yritys pystyi pitämään omaa liiketoimintaansa käynnissä ja samalla osallistua tärkeällä tavalla koronaviruksen torjuntatyöhön.

”Eihän tällaisessa tilanteessa auta muu kuin vaan ymmärtää mitkä asiat ovat omissa käsissä ja mille ei yksinkertaisesti voi tehdä mitään. Meidän onnemme oli, että olemme ketterä tekijä ja pystyimme toimimaan suhteellisen nopeasti,” Lamminpää kertoo.

Alkavan vuoden Lamminpää arvioi käynnistyvän jo helpommin, vaikka pandemian toinen aalto jyllääkin nyt pahimmillaan.

”Tuntuu, että viime vuonna kaikki keskustelu pyöri koronan ympärillä, mutta nyt kun olemme jo kerran koko tapahtuma-alana vetäneet toiminnan alas, ja tiedämme miten se tapahtuu, tuntuu, että nyt uskalletaan jo täysillä suunnitella tulevaa – kisaväsymys on hävinnyt, eikä koronan anneta enää lannistaa.”

 

Karsintalohkojen arvontapäivät määrittävät reissukalenterin

Lamminpää kertoo olevansa tapahtuma-alalla rakkaudesta tapahtumiin ja seuraavansa myös urheilutapahtumia mieluiten paikan päällä. Henkilökohtaisesti koronavuosi tekikin ison loven hänen elämäänsä. Urheiluvuosi on aiemmin rytmittänyt miehen elämää jopa lomasuunnitelmiin asti.

”Meillä on kaveriporukka, jonka kanssa käymme aktiivisesti seuraamassa jalkapalloa ja erityisesti Huuhkajien vieraspelejä. Karsintalohkojen arvontapäivät ovat ne päivät, jolloin päätämme vuosittaisesta reissukalenteristamme. Yhdistämme urheilun ja matkustelun uusiin paikkoihin – ja tietysti yhdessä olon kaveriporukalla.”

Urheilu on Lamminpään mukaan parhaimmillaan yhdessä elämistä ja tekemistä ja hänen mukaansa onkin aivan eri asia katsoa pelejä televisiosta. Tapahtumien merkityksen ja arvon mies näkee nimenomaan niiden yhteisöllisyydessä. Ihmiselle on luontaista haluta tehdä, nähdä ja kokea asioita yhdessä, ja tämä on koronapandemian myötä joutunut erityiseen testiin.

”Maailma toki lähtökohtaisesti jatkaa matkaansa ilman yhtään kisaa tai muuta tapahtumaa, mutta heti kun ne otettiin meiltä pois, tajusimme mikä niiden arvo on,” hän arvioi.

 

Koronapandemia suuntasi huomion tapahtumien turvallisuuteen

Tapahtuma-alalla korona-aika on pistänyt pohtimaan ja kehittämään tapahtumien turvallisuutta, ja se on nostettu tapahtumien suunnittelun keskiöön. Enää ei tuoda vain viimemetreillä käsidesipurkkia pöydälle, vaan turvallisuus on tapahtumien tärkeä elementti – varmasti myös tulevaisuudessa.

Lamminpää kuitenkin korostaa, että vaikka kuinka pitkälle tapahtumajärjestäjät turvallisuuden suunnittelisivat, mutta myös tapahtumayleisöllä on merkityksellinen rooli yhtälössä:

”Vaikka järjestäjän puolesta kaikki olisi hyvin suunniteltu ja turvavälit sekä muut ohjeistukset tarkkaan huolehdittu, ihmiset tykkäävät pakkautua yhteen. Meidän on nyt tärkeää kiinnittää huomio omaan käyttäytymiseemme ja muistaa, että tapahtumien turvallisuus on yhteinen juttu, ja sen toteutumisesta huolehtiminen kaikkien vastuu,” hän huomauttaa.

Kun valitsee tulla tapahtumaan, joka on turvallisesti yleisölle järjestetty, täydellisesti turvallisuus toteutuu vasta sitten, kun pitää mielessä, että vielä vaaditaan erityistä malttia ja ohjeiden seuraamista. Kun turvallisuus on mielessä joka tasolla ja kaikkien toimesta, voidaan tapahtumia vähitellen taas alkaa järjestää paremmin kun rajoitukset sen sallivat.

”Ja kyllä me ihan varmasti vielä pääsemme kylki kyljessäkin seuraamaan urheilua ja konsertteja,” Lamminpää iloitsee.