Gaalakeittiö vie illallisvieraat makumatkalle Etelä-Koreaan

Gaalakeittiön vuoden sykähdyttävin hetki on käsillä.

Urheilugaalan kutsuvierasillallinen on yksi vuoden suurimmista menujärjestelyistä Suomessa. Tänä vuonna Urheilugaalan illallisvieraat pääsevät eksoottiselle makumatkalle Aasiaan. Tarkkaan ja hyvin haudutettu suunnitelma virittää makunystyrät kohti tulevien talviolympialaisten tunnelmaa. Etelä-Korea tunnetaan vahvasta katuruokakulttuurista. Tammikuun 18.päivä  järjestettävässä Urheilugaalassa kokit Sami Toijanen ja Marko Ulmanen taikovat aasialaiseen katuruokaan pohjautuvan menun juhlavaksi gaalaillalliseksi.

Gaalailtana keittiössä valmistetaan noin 5000 ala-carte annosta 1700 hengelle. Kahvia keitetään noin 340 litraa. Keittiössä työskentelee 20 kokkia ja 5 keittiömestaria. Koko gaalamenu on suunniteltu myös allergikoille sopivaksi, joten koko menu on täysin laktoositon ja gluteiiniton. Illallinen on yksi gaalan tärkeimmistä elementeistä, ja onneksi ammattitaitoisen keittiöhenkilökunnan ansiosta saa kutsuvieraat nauttia tänäkin vuonna ainutlaatuisen gaalaillallisen.



Gaalamenu 2018: 

Seesamilohta
Wasabimajoneesia
Korianterilla maustettua kurkku-retiisisalaattia
Gari Inkivääriä

Kokonaisena grillattua härän sisäfilettä, teriyakikastiketta, 
tempurarulla ja siitakesieniparsapaistos 

Kookospannacotta ja tähtianiksella marinoitua hedelmäsalaattia

Kahvi/Tee